fredag 26 oktober 2012

SD får ökat stöd, inte förvånande

Färska siffror visar att SD har 8,5 % av väljarnas stöd, vilket gör partiet till Sveriges tredje största parti.

Jag blir inte förvånad över denna tragiska utveckling i Sverige. Det känns tyvärr som att politikerna själva skapat detta.

På många håll i Sverige har man gjort vissa anpassningar till det mångkulturella samhället. Det  kan va saker som att :
Sluta vara i kyrkan på avslutningar
Ta bort julpyssel i skolan
Ta bort luciafirandet i skolan
Ha speciella öppettider på badhus för kvinnor
Ha böneutrop från mosker

Det här irriterar folk och leder till att man stödjer SD, vilket är det enda partiet som vågar prata om invandring.
Ska man stoppa SDs popularitet måste man våga prata om invandrig ...

1 kommentar:

  1. Helt riktigt, de övriga partierna måste ta den oro som många väljare känner inför invandringen på allvar och våga diskutera för och nackdelar med invandring, hjälpinsatser som alternativ till flyktingmottagande och kunna resonera kring vad som är bra och dåligt med invandring för det svenska samhället och väga det mot/med behovet av att hjälpa medmänniskor i nöd. Frågor som hur mycket av vår egen kultur och våra sedvänjor vi är beredda att offra/förändra behöver diskuteras (om nu invandringen och flyktingmottagandet har den effekten vilket det verkar som).

    Som det är nu så har SD monopol på frågan om invandringens/flyktingmottagandets påverkan på samhället och får fritt sätta upp premisserna för diskussionen. Risken är att när de andra partierna väl börjar diskutera frågan (vilket dom kommer tvingas göra) så har SD helt hunnit definiera problemformuleringen.

    Om man nu inte får ställa frågan "Hur stor invandring tål Sverige" kanske man åtminstone kan få ställa frågan "Hur påverkas Sveriga av invandringen".

    ///Magnus

    SvaraRadera